preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

 

VODOINSTALATER

 

Vodoinstalater obavlja montažu, popravak i održavanje instalacija, postrojenja i uređaja vodovoda i kanalizacije te sustava i uređaja za pripremu tople potrošne vode.

Rad se obavlja ručnim i strojnim alatom za rezanje cijevi, narezivanje navoja, strojevima i napravama za oblikovanje, savijanje i prilagodbu cijevi u sistemu protoka, alatom i priborom za tvrdo i meko lemljenje, plinsko i elektrolučno zavarivanje, za zavarivanje plastičnih cijevi te alatom i priborom za mjerenje.

 

 

Za uspješno obavljanje poslova potrebno je ovladati ručnim obradama metala, mjerenjem, obradama cijevi, brzim pronalaženjem i popravkom kvarova (treba znati pravo mjesto gdje treba zatvoriti dovod protoka), temeljito poznavati sheme armatura pri ugradnji i popravcima, dobro poznavati i odabrati vrstu cijevi kao i armaturu prema vrsti, količini i intenzitetu protoka.

Rad se obavlja u zatvorenim i otvorenim prostorima.

 

 

Potrebni su snažnija tjelesna građa, tjelesna pokretljivost, dobar vid i sluh, snažne i vješte ruke, spretni prsti, sposobnost za prostorno predočavanje predmeta danih na crtežu, samostalnost i snalažljivost u radu.

Nakon dvije godine rada u struci kao pomoćnik i položenog majstorskog ispita može otvoriti vlastiti obrt.

Priloženi dokumenti:
VODOINSTALATER -JMO.docx

preskoči na navigaciju