preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

Active, Attractive and Interactive eU Mathematics

Active, Attractive And Interactive eU Mathematics


Project objectives

To motivate them to share best practice in web-based teaching, to enable them to become confident and competent enough to create a collaborative, interactive classroom experience for their students through the use of the ICT;

To enable staff to engage in trans-European professional development activities, experience other education systems at work and exchange ideas of good practice; 

To encourage continued teachers` professional development.

In regards to students:

To maintain their efforts to find relationships between mathematics and their interests and abilities and also the practical use of mathematics through using active, interactive and web-based methods;

To promote virtual and blended mobility and other innovative learning and communication methods and to give young people an opportunity to interact with people across different social, cultural and national boundaries;

To develop their key competences and in particular communication in foreign languages, digital competence, learning-to-learn skills, sense of initiative and entrepreneurship and cultural awareness and expression, and to encourage students to take the ownership of their own learning.

In regards to the collaborative work:

To build a partnership that supports learning and designs high-quality products to respond to partner schools` needs;

To disseminate the project results and outcomes to other interested parties (parents, teachers, schools, the wider community and across Europe).

Contact us

Our Facebook page

Facebook photo

Youtube Channel

Coordinating school`s e-mail:
sou1_tg@abv.bg

 

U sklopu projekta, u kojem je Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod partner, četiri profesora matematike su bili dio takozvanog „teacher traininga“ od 5 dana koje se održavao u glavnom gradu Estonije od 15.2.-19.2.2016.

Sudionice su bile profesorice Ines Delhusa, Marijana Zarožinski i Vicka Zečević te profesor Igor Vidović. Nakon što smo se dobro odmorili od puta u Estoniju, došlo je vrijeme da vas izvijestimo o našem putovanju!

FOTOGALERIJA

Osim zemlje domaćina, Estonije, timovi od 4 ili više profesora matematike  su došli iz Italije, Bugarske, Njemačke, Litve, Španjolske i Portugala.

          Nakon prve šetnje u stari grad Tallinn, u sumrak u nedjelju navečer, uslijedio je radni ponedjeljak u kojem su timovi izvijestili o nacionalnim kurikulima matematike. Nakon prvog dana treninga,  imali smo priliku sudjelovati u dodjeli nagrada učenicima koji su nešto postigli u protekloj godini. Zanimljivo je bilo vidjeti kako ravnateljica svakom učeniku daje čokoladu! Kasnije smo saznali da je svaka čokolada različita, a izvana sve imaju isti omot. Inače, za one koji ne znaju, Estonci proizvode i konzumiraju velike količine čokolade! Slijedeći dani su bili obilježeni  Moodle platformom jer je ona najvažniji rezultat našeg projekta. Svaka zemlja sudionica stvoriti će, između ostalog, pripreme za nastavne sate (lesson plans)i to za „web-based“,  „project based“ i „cross-curricular“ nastavne jedinice. Također, veliku pažnju smo posvetili razmjeni dobre prakse. Svaka zemlja je predstavila svoju uporabu informacijsko-komunikacijske tehnologije, a mi smo se potrudili oko Geogebre i Hotpotatoesa.

          Povijesni stari grad Tallinn danas se smatra jednim od najbolje sačuvanih primjera srednjovjekovnog sjeverno-europskog grada. Obišli smo ga cijelog i zaista smo uživali u svakom pogledu. Također smo posjetili muzej na otvorenom u kojem su zorno prikazane nastambe iz 18.stoljeća te način života.

U petak smo se vratili kući puni dojmova i novih ideja za našu nastavu!

Iza nas je sigurno naporan, ali i zanimljiv tjedan u kojem smo upoznali puno novih kolega i obogatili se u raznim područjima.

          Sljedeći sastanak održat će se u Litvi, gradu Kaunasu od 18.-22.4.2016. na koji odlaze profesorice Marijana Zarožinski i Suzana Mihelčić Jelinić.

"Active, Attractive And Interactive eU Mathematics" se bliži kraju

Od 2. do 6.svibnja, 2017. godine održao se posljednji međunarodni sastanak projektnih timova koji upravljaju projektom „Active, Attractive And Interactive eU Mathematics“, u talijanskoj prijestolnici mode, Milanu . Na sastanku su bile profesorice Ines Delhusa i Marijana Zarožinski, kao voditelji projekta za Industrijsko-obrtničku školu Slavonski Brod. Sastanak se odvijao u tri radna dana, a glavni zadatak bio je kreiranje metodičkog priručnika za nastavu matematike.

Prije ljetnih praznika, kao i prošle školske godine , Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod ugostiti će Županijsko-stručno vijeće nastavnika matematike Brodsko-posavske županije, kako bi im pokazali rezultate projekta te kako bi vrjednovali metodički priručnik i e-platformu.

U tri radna dana u srednjoj strukovnoj školi „Cernusco“, ugrabili smo i nekoliko sati kako bi posjetili Matematički odsjek Sveučilišta u Milanu, katedralu Duomo, i legendarnu „Posljednju večeru“ Leonarda da Vincija.

Nadamo se uspješnom završetku projekta!

Posjetite http://www.e-mathematics.eu/ i pronađite materijale za nastavu matematike!

preskoči na navigaciju