preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

Riječ ravnatelja
Riječ ravnatelja
Administrator / datum: 18. 1. 2011. 23:18

Riječ  ravnatelja

 

 

Temelji današnje Industrijsko–obrtničke škole potječu iz 1947. godine. Naime, tada je Ministarstvo teške industrije FNRJ-a, u dogovoru s tvornicom Đuro Đaković, donijelo odluku o osnivanju Državne industrijske škole.

U idućem razdoblju škola se razvija, udružujući  se  s Tehničkom školom ¨Josip Godlar¨, mijenjajući pritom dva puta ime, da bi konačno 17.srpnja 1991.godine odlukom Skupštine općine Slavonskog Broda dobila današnji naziv ¨Industrijsko–obrtnička škola¨.

Danas u školi odgajamo i obrazujemo učenike u tri obrazovna područja: strojarstvo, elektrotehnika i promet. Ove programe izvodimo kroz redovnu nastavu te obrazovanje odraslih. Treba posebno naglasiti da smo pilot škola druge generacije koja po prvi put u Republici Hrvatskoj izvodi eksperimentalni novi program za zanimanje automehatroničar. Uz nikad dovoljno opremljene labotarorije elektrotehnike i strojarstva te školske radionice, imamo suvremeno opremljene praktikume za zavarivanje i za automehatroniku. Naši učenici redovito sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima, gdje često postižu zapažene rezultate.

Vječiti nam je cilj-unaprjeđivati odgojno–obrazovni nastavni proces:

  • uporabom suvremene obrazovne tehnologije i metoda rada,
  • stručno-pedagoški educiranjem profesora i stručnih učitelja,
  • razvijanjem dobrih međuljudskih odnosa među profesorima, stručnim učiteljima i učenicima,
  • motiviranjem učenika za ovladavanje novim znanjima, vještinama i navikama potrebnih za tržište rada, kako bi oni postali aktivni nositelji rada i razvoja društva u cjelini.

Kako bismo mogli ostvariti toliko nam željeni  cilj, sudjelujemo i sudjelovat ćemo u mnogim vlastitim, a i međunarodnim  projektima vezanim za suvremena  znanstvena i tehnološka   dostignuća.

Ravnatelj:

Luka  Mladinović, prof. elektrotehnike

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju