preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

vijesti
Završetak projekta 3D4VET
Davor Knežević / datum: 24. 10. 2019. 21:54

Nakon dvije godine sudjelovanja na projektu 3D4VET, 18. listopada održano je završni događaj na kojem su sudionici u projektu prezentirali do koje su mjere ostvareni ciljevi koji su zacrtani početkom ovog projekta.

Na organiziranom događaju naglasak je bio na radionice koje su održali naši profesori Gordana Čarapović, Ivana Vladić i Darko Samardžija. Njih su troje tijekom trajanja projekta prošli obuke za rad sa 3D printerom, te su tijekom svibnja i lipnja sa testnom skupinom od 15 učenika proveli pilot edukaciju.

LINK NA STRANICU PROJEKTA


[OPŠIRNIJE]Provođenje pilot-projekta
Davor Knežević / datum: 5. 9. 2019. 22:18

U brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi započela je provedba pilot projekta testiranja i obuke učenika za rad na 3D printerima. Cilj obuke je upoznavanje učenika s novim tehnologijama i besplatnim open-source programima koje mogu skinuti na internetu i pomoću njih modelirati različite predmete. U drugoj fazi predviđeno je i uvođenje novog zanimanja 3D dizajnera, koje će zasigurno biti potrebno na tržištu rada.

LINK NA STRANICU PROJEKTA


[OPŠIRNIJE]Profesori na obuci u Španjolskoj
Davor Knežević / datum: 5. 9. 2019. 22:14

U sklopu projekta 3D4VET održava se trening profesora Industrijsko – obrtničke škole u Španjolskoj. Trening se održava zajedno sa partnerima i sudionicima iz Italije i Španjolske u Bioavan laboratoriju za molekularnu biologiju u Sevilli. Ivana Vladić i Darko Samardžija se usavršavaju u području tehnologije 3D printanja. Drugi dio treninga je nastavak treninga koji je održan u Italiji, a gdje je naglasak bio na dizajnu i prilagodbi dizajna za potrebe 3D printanja gdju su profesori Gordana Čarapović i Darko Samardžija usvojili znanja iz područja primjene open-source programa za parametarsko modeliranje.

LINK NA STRANICU PROJEKTA


[OPŠIRNIJE]3D4VET
Davor Knežević / datum: 5. 9. 2019. 22:11

Kao obrazovna ustanova prepoznajemo i koristimo mogućnosti sudjelovanja u projektima iz programa Erasmus +.
Ove godine smo partneri u dvogodišnjem projektu iz programa KA2 koji za cilj ima uvođenje tehnologije 3D printanja u strukovno obrazovanje. Uz našu školu, u ovom projektu vrijednom oko 300.000, 00 €, sudjeluju partneri iz Španjolske, Italije i Velike Britanije. Početni sastanak se održao u Sevilli, a našu su školu predstavljale koordinatorica Suzana Mihelčić i Marijana Zarožinski.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju