preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

 

ELEKTROMEHANIČAR

 

Elektromehaničar održava, popravlja, sastavlja i rastavlja elektroničke strojeve i kućanske aparate. Radi na pronalaženju i otklanjanju pogrešaka na proizvodima, na završnoj kontroli, izradi tehničkih crteža, ručnoj obradi metala, zaštiti od korozije, provjerava mogućnost nastanka kratkog spoja u električnim sustavima, služi se električnim instrumentima, zamjenjuje elektroničke komponente, itd.
Elektromehaničar može raditi u industriji i obrtu. Poslovi se obavljaju u zatvorenom prostoru, a dijelom i na terenu. Veći dio poslova moguće je obavljati sjedeći.

 


Potrebni su dobar vid, sposobnost razlikovanja boja, usklađenost pokreta s vidom, spretnost ruku i prstiju, dobra koncentracija, preciznost u radu, sposobnost prostornog predočavanja i rješavanja tehničkih problema.

 


Stručni dio obrazovanja obuhvaća predmete kao što su: osnove elektrotehnike, mjerenje u elektrotehnici, električni strojevi, elektrotehnički materijali, elektroničke komponente, električne instalacije i kućanski aparati i znanja iz praktične nastave.
Elektromehaničar radi kao pomoćnik, a nakon dvije godine rada u struci može polagati majstorski ispit i otvoriti vlastiti obrt.

 

Priloženi dokumenti:
ELEKTROMEHANICAR.docx

preskoči na navigaciju