preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

 

ELEKTRONIČAR - MEHANIČAR 

 

Elektroničar-mehaničar mjeri električne veličine, ispituje i popravlja elektroničke sklopove, izrađuje tiskane pločice i elektroničke sklopove, ispituje, održava i popravlja elektroničke uređaje (mjerno-regulacijske uređaje, signalno-dojavne, audio uređaje i video uređaje). Elektroničari-mehaničari proizvode, održavaju i popravljaju TV i radio prijemnike, audio uređaje, uređaje za reprodukciju i snimanje optičkog zapisa zvuka, antenske uređaje za satelitski prijenos slike i sl. Nakon što dobiju na popravak neki uređaj, rastavljaju ga na dijelove te različitim ispitivanjem funkcija pokušavaju otkriti kvar na njemu.

U našoj školi postoje odlični uvjeti za obrazovanje elektroničara-mehaničara jer smo opremljeni specijaliziranim učionicama za izvođenje svih vrsta vježbi. Škola posjeduje veliki broj raznih elektroničkih komponenti i sklopova na kojima se može vježbati. Kod nas imate mogućnost rada sa mikroupravljačima i PLC-ovima. Škola je uključena u Croatian Makers projekt i Napredni IOT te imamo micro:bitove i Arduino razvojne pločice na kojima se izvode vježbe. Također vježbe se izvode na razvojnim pločicama za Atmelove mikroupravljače koje su izradili naši učenici. Osim navedenog imamo i EMoro mobilne robote.

Ukoliko te zanima elektronika, dizajn i izrada tiskanih pločica, robotika i daljinsko upravljanje te imaš volju uložiti malo truda tada upiši zanimanje elektroničar-mehaničar jer je škola odlično opremljena nastavnim materijalom, a i da se ne zaboravi, odličnim nastavnicima koji su spremni prenijeti znanje.

 

 

preskoči na navigaciju