preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

 

PLINOINSTALATER

 

Plinoinstalater postavlja i održava plinske instalacije u kućanstvu i u industriji. Postavlja i održava cjevovode i sve pripadajuće elemente instalacija te osigurava njihov nesmetan i siguran rad.

Rad se obavlja ručnim i strojnim alatom za rezanje cijevi, strojevima i napravama za oblikovanje, savijanje i prilagodbu cijevi u sistemu protoka, alatom i priborom za tvrdo lemljenje i plinsko zavarivanje te alatom i priborom za mjerenje.

 

 

Za uspješno obavljanje poslova potrebno je ovladati brzim pronalaženjem i popravkom kvarova, temeljito poznavati sheme armatura pri ugradnji i popravcima, dobro poznavati i odabrati vrstu cijevi kao i armaturu prema vrsti, količini i intenzitetu protoka. Potrebno je ovladati znanjima o sigurnosti plinskih instalacija. Rad se obavlja u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Potrebni su snažnija tjelesna građa, tjelesna pokretljivost, dobar vid, sluh i njuh, snažne i vješte ruke, spretni prsti, sposobnost za prostorno predočavanje predmeta danih na crtežu i obratno, samostalnost i snalažljivost u radu.

Nakon dvije godine rada kao pomoćnik i položenog majstorskog ispita mogu otvoriti vlastiti obrt.

Priloženi dokumenti:
PLINOINSTALATER -JMO.docx

preskoči na navigaciju