preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

 

ELEKTROINSTALATER

 

Elektroinstalater postavlja električne uređaje, popravlja i postavlja električne instalacije za potrebe industrije i domaćinstva. Održavaju postavljene uređaje i otklanjaju moguće kvarove. Rade na obilježavanju instalacija, postavljanju vodova, ugradnji razvodnih ormara, priključnih elemenata, električnih uređaja i elektroopreme.

Elektroinstalater radi najvećim dijelom u zatvorenim, a manjim dijelom na otvorenim prostorima. Potrebni su mirnoća i staloženost u radu, sposobnost održavanja ravnoteže, sposobnost rada na visinama. Potrebno je dobro zdravlje, prosječna snaga i izdržljivost. Neophodno je razlikovanje boja. Trebaju imati dobar vid na blizinu i na daljinu.

 

 

Stručni dio obrazovanja obuhvaća predmete kao što su: osnove elektrotehnike, mjerenja u elektrotehnici, električne instalacije, elektroničke komponente, električne mreže i električni strojevi. Usvojena teorijska znanja služe kao osnova za razumijevanje i praćenje praktične nastave.

 

 

Elektroinstalateri su zaposleni u servisima i mogu nakon dvije godine rada u struci polagati majstorski ispit koji omogućava otvaranje vlastitog obrta.

 

By. Web tim

Priloženi dokumenti:
ELEKTROINSTALATER -JMO.docx

preskoči na navigaciju